Charity

Since i decided to embark into a business field, i have asked support from Umi. Umi said,  ” i always pray for your success kakak” .. i smiled… broadly, Alhamdulillah i still have a mother to pray for me..and Allah dengar Doa itu, dan doa itu tiada hijab !

But i dont stop there.. am looking for more doa… i said to myself, i wanna do something that will give  me a good return in this temporary world.. but first i have to do something that give good return for hereafter,.. so what did i do?So apa ya? Solat? checked! Qiyam? Checked! Dhuha? will improve more! what else then??? …. the answer is SADAQAH.. in english we call it CHARITY…this thing i have to double triple.. when we do charity more, hati kita tenang, dan harta itu pasti nya sudah kita miliki… bukan disini tp di SANA! InsyaAllah…

Su mesti ingat topic ni kan? topic hal hal yang hanya hidup bila kita meninggal dunia? yes, antaranya Charity .. charity ini pahalanya berpanjangan dari mula kita niat charity sehinggalah kita meninggal dunia dan sehinggalah kita dibangkit kan semula bila qiamat nnt. Sebab saya nak pahala sy ni .. walau pon sedikit, saya dan suami berpakat menyedekah kan sedikit duit untuk membekal kan satu water cooler di sekolah umi..:) Bagi saya ini satu permulaan yang sangat bagus..Semoga dengan permulaan charity ini , urusan saya berniaga dipermudahkan.. Dan saya ingin mendouble kan ia bila business sy berdouble double ..:p (what kind of language is this? huhuh)

IMG_1415

Sedekah ini tak semestinya wang ringgit. Apa yang saya buat saya memilih to do charity thru Waqf. Alhamdulillah saya dan suami sudah mempunyai watercooler yg saya waqf kan kepada sekolah Umi. Musim panas ni, adoi sedapnya minum air sejuk eh… Umi cakap dia tersentuh hati melihat anak anak di sekolah bila penat main bola, berlari, berpeluh panas tu, anak anak tu minum air kat watercooler tu.. and Umi kata dia terus teringat pada kami suami isteri dan terus berdoa..Allahuakbar.. ini la yang sy kata tadi.. bukan sy tamak, tp doa Umi itu sy nak lagi banyak.. hahahhaa… ok sound tamak, tp sbnrnya sy nak kan support..bila dengar umi cakap dia doa setiap kali dia di sekolah dan melihat watercooler tu, sy terus bersemangat …itu baru umi, belum lagi anak anak yang megucapkan Alhamdulillah bila minum, belum lagi guru guru yang turut akan minum di situ, belum lagi tukang kebun dan tukang sapu yang kepenatan dan minum air di watercooler tersebut .. Allahuakbar. Nikmat kan bila ada org doa untuk kita.. nikmat bila kita membantu mereka menghilangkan haus, nikmat bila kita membuatkan mereka sebut Bismillah dan Alhamdulilah bila minum air di watercooler itu..

Saya sudah 2 hari “melepak” di sekolah umi, kerana “Boss” saya ada oil and gas conference, tak perlu sy berada disisinya hahahaha… jadi saya berada di sekolah umi sambil membuat company profiling, marketing and blogging wahahha :p. Multi tasking gitu wahahaha…

Bila melihatkan watercooler hasil titik peluh saya dan suami bekerja itu , sy teringat pada pokok pokok yang saya pernah tanam bersama kawan kawan sy dari SC.. teringat kan komputer yang kami telah Sadaqah kan kepada pihak sekolah. Dulu 3 tahun atau 4 tahun yang lepas sy pernah membawa satu department saya dari SC untuk membuat CSR di sekolah umi. Diwaktu itu kami berkesempatan membersihkan kebun sekolah dan menanam beberapa pokok di sekeliling sekolah… kami juga dapat memberi 10 buah komputer kepada laB komputer untuk pelajar pelajar disini menggunakannya..Allahuakbar, indah bila hari ini saya melihat hasil tanaman dan komputer yang diberikan masih elok digunakan.. dan tanaman tanaman itu kekal cantik di sekolah ..Alhamdulillah, Semoga Allah memberkati usaha dan menerima charity kami..

oh Allah terima lah charity kami , ibadah kami yang kami buat untuk Mu, untuk mencari Redha Mu, Allah.. Ampun kan segala dosa kami permudahkan urusan kami .. Ameen..

Water Cooler in SMKBS

Water Cooler in SMKBS


Some of the plants, planted by me and colleagues 4 yrs back..

Some of the plants, planted by me and colleagues 4 yrs back..

p/s: psst, am constructing a new blog for my hijab business, will let you guys know when i’ve done with it ya.. šŸ™‚ Thanks for your support guys.. 

 

Till then i see you InsyaAllah…

Milky Milky :)

Alhamdulillah, even i stopped being a serious career mummy, to a so-so career with high flexibility working hours, am still milky.. i never leave my breast pump behind. Now Aula is already 6 months and 1 week. She still breastfeed.. i have introduced her to solid food. Alhamdulillah she is doing it well.. I did not take any supplement at all, i only eat good food healthy food insyaAllah. well , sometimes not good but not all the time wahahha.. ada jugak curi curi makan bende junkfood..ahha..but just to let go the crave u see.. tak pe dimaafkan :p u drink well u eat well u rest well.. akhir sekali your intention and ur sincerity to breastfeed your baby is the most helpful to increase ur milk. Yes, psychology! When i was first pregnant, i have my role model, Ida Amira, my colleague from the SC. She was the one who are so supportive in making me to breastfeed Aalaa’ my first baby. From what kind of breast pump is ideal for working mum, storage bags, storage bottle, how to store the breastmilk, how to thaw, how to use, how long it can be kept… etc etc etc… Ida, i owe u so much.. Alhamdulillah with all her guidance, i managed to breastfeed Aalaa’ for almost 2 years. Alhamdulillah.

As for ‘Auf my only son for now, i only managed to breastfeed him up to 8 months . why? because masa tu i changed my job .. and i need to travel. I have to travel to Turkey for some conferences. It was 7 days conferences, and the trip to Turkey is about 10 hours.. so no use for me to keep my milk that long as it couldnt “survive” haha.. i know i know..i should not give up, but u know la, it was a business trip, not holiday..so when business u have so many things to bring along with you. as an analyst, i have to also bring a lot of reports to show to people at the conference.. so the report alone is heavy what more if i bring a big ice box… so leceh…. And when i got pregnant for my third one, as early as 2 months, right after i gotta know i was pregnant , i told myself that “ok this time i can do it! 2 years sharp!!! no compromise insyaAllah..” . i was mentally physically spiritually prepared to breastfeed my baby.. and yap, as early as second day after i delivered my baby, i already produced some milk.. Alhamdulillah..It is from Him indeed.. It was not easy of course.. tell me what is in this world is easy ? hahahha…semua nya difficult to get …however, in the Quran has stated that:

“Verily, with hardships there is a relief” [94:6]”

And the Prophet Muhammad (sallallahu alayhi wasallam) said to Abullah bin Abbas (RA):

“..Be mindful of Allah, you will find Him before you. Get to know Allah in prosperity and He will know you in adversity… And know that victory comes with patience, relief with affliction, and ease with hardship.” [Tirmidhi]

Jadi bila jadi ibu yang breastfeed dan berkerjaya ni kita mesti sabar, Indeed Allah always with those who are patience. Hasil kita menyusu takkan kita nampak sekarang, tapi percayalah, bonding diantara anak dan ibu itu yang lebih penting, it is built over time.. bijak pandai nya anak anak kita itu bergantung pada bonding yang kitaĀ bina sekarangĀ …

Namun pada mereka yang tak mampu breastfeed anak mereka , usah la sedih, kerana Allah ada sebab Nya yang tersendiri.. antaranya ialah Allah sedang mengangkat darjat wanita seperti mu dalam mendidik anak dan ber “bonding” dengan anak dengan cara anda sendiri, of cos berlandaskan syariat yang telah digariskan Islam.

Pada ibu yang surirumah macam saya ni (saya ni kira surirumah la, walau bekerja tp flexible hours to melebih lebih hihihi.. ) jgn ambil enteng tentang pemerahan susu ni, skang mmg la nmpk macam tak guna susu tu, hahaa, tp to be honest, sy guna tau susu yg sy perah tu, satu sbb anak sy ke nursery, dan satu anak sy ramai, andai sy perlu ke hospital yang perlukan masa yang lama, boleh la ibu atau penjaga anak sy menggunakan susu itu sementara sy di luar menguruskan urusan urusan saya.. :). Sejak saya lebih masa dirumah berbanding office, dan lebih masa saya di luar office mengikut meeting dengan stakeholder company, sy tetap gigih memerah susu. Alhamdulillah masih dapat maintain 12 oz sehari. kira ok la dari langsung tak de kan..Alhamdulillah. Murahkan rezeki anak anak ku, ampunkan dosa aku, suami dan keluarga ku. Permudahkan urusan aku memberi susu pada anakkku Aula. Ameen.

Suka untuk saya ingatkan pada readers saya, (of cos those sisters la kan :p) while u’re expressing milk, please, make doa all the way, masa tu la u asking pray that may Allah bless every single drop of the milk, and may those who drink ur milk (your kids of cos, not your hubby ur anybody elses :p) will be heathy and be a good muslim insyaAllah. Yang paling penting, the mother must alwayss always istighfar.. and zikr. Remember, the milk is also a unique creature of Allah.. if they do zikr, why do not we, eh?

Stocking up the stock :p

Stocking up the stock :p

 

Till then i see you insyaAllah.

Sejuk Hati ..

Alhamdulillah .. pagi ini kami sekeluarga berpagi pagian.. impian saya tercapai pagi ini setelah sekian lama impian ini tertanam jauh nun di sudut hati saya.. what is it ye? hmm.. This morning i prayed subh with Daddy, and my first daughter, Aalaa’… Allahuakbar, nangis saya didalam sujud subuh saya.. berair mata saya terlalu gembira berada didalam jemaah subuh …

Usai azan subuh di masjid belakang rumah, Daddy mengejutkan Mummy dan Aalaa’ untuk subuh. Awal daddy bangun, mungkin solat sunat sblm waktu subuh ..Alhamdulillah. Amazingly, Aalaa’ was soooo happy to wake up at that hour for Subh! When daddy woke her up ” Kakak, jom solat subuh” … Kakak dengan mudah sekali bangun dan tersenyum lebar, gembira sgt kerana di ajak solat..Allahuakbar… Malu saya dengan anakanda puteri sulung..mana taknya, kadang kadang Mummy nya ni bleh tahan gak la marah kalau di kejutkan seawal itu :p bahahahhaha..kalah iman Mummy nak oi… She straight away amik wudhu .. terus dia bentang kan 3 sejadah di ruang solat kami.. dan duduk bersila di atas sejadah sambil menunggu Mummy nya yang terkial kial nak amik wudhu nak gosok gigi nak shee shee bagai ni hahahahha :p Bila Mummy bangun, si puteri bongsu, Aula pon sama la bangun.. sambil menunggu Mummy yang terkial kial ni, Daddy melayan si puteri bongsu.. dan diletakkan di hujung saf didalam buaian “aquarium” hihihi..

Takbir sahaja sudah meluluhkan hati saya.. Allahuakbar, besar sungguh nikmatMu pagi ini Allah.. Kau beri peluang pada diri ku yang dhaif ini menikmati keindahan Iman .. bersolat jemaah bersama buah hati.. Kakak Aalaa’ khusyuk solat, mmg dapat dengar bacaan solat nya PERFECTO Alhamdulillah… semakin aku menghayati bacaan Fatihah didalam solat ku, semakin aku menghayati setiap bait yang aku ucapkan dalam solat subuh tadi, terus ia menembusi hati aku yang agak hitam ini..sehingga menitiskan air mata di dalam sujud subuh ku yang terakhir pagi tadi..

oh Allah terima lah ibadah kami yang tidak seberapa ini. Bantu lah kami sekeluarga, peliharalah kami sekeluarga dari azab api neraka Mu… bukalah pintu rezeki kami kepada rezeki yang Kau redhai .. ameen..

5 tahun saya menanti saat anak sulung saya mampu bersolat .. solat tanpa disuruh, 4 tahun saya menunggu dia pandai membaca Alquran dengan sendiri.. 3 tahun sy menunggu dia menghafaz surah surah lazim..Alhamdulillah, pengorbanan sy terbayar pagi ini.. anak sulung saya dapat menguasai semua nya dari segi agama.. sekarang sy perlu berusaha mengukuhkan keadaan ini..maintain kan keadaan ini… yang bahagian nak maintain ni la yang paling susah ..tp insyaAllah di permudahkan.. kalau dulu sy menangis bila sy suruh dia solat dan dengan selambanya dia kata “TAK MAU!” ahhaha..weh risau gak la kan, masa tu kita pikir la, betul ke gaya aku didik? betul ke aku ni keje smpi lupa nak suh dia cintakan solat? aku ke yang terlupa nak solat smpi dia kata tak mau.. pernah ke aku kata TAKMAU solat depan anak anak? bahaya bahaya..tp ye la budak kan, mana dia tau.dia main cakap je tak mau, otak belum recognise lagi hahaha… . tp kita sebagai ibu bapa tak boleh ambil enteng tentang semua tu … kita mesti usaha, dengan berdakwah …we call it DAKWAH BIL HAL.. dakwah melalui perbuatan..kita yang jgn tinggal solat!!! kita yang mesti mengaji!! kita yang mesti menghafal! …Islam dalam jiwa manusia bermula dari pendidikan ibu bapa dirumah! besar ROLE kita sebagai parents..sedar la wahai parents… kuatkan la benteng ISLAM didalam jiwa anak anak … kita sudah di akhir zaman… tak lama dah kita ini…

Meniaga niaga gak.. ingat investment Akhirat jangan sesekali lupa!!! moh kita berdakwah dan mendidik! Tegakkan Syiar Islam … (ecewah, semangat mak hari ni ..Alhamdulillah)…

IMG_1538

“Usai Solat Maghrib, Kakak Aalaa’ dan Abang ‘Auf mengaji dengan Daddy” (sila abai seluar pendek Si Abang ‘Auf ekekekek :p)

Till then i see you…

Surely We Belong to Allah

It was a very sad day not only for me but for the whole Malaysian. The investigation about the MH370 has been concluded. It is said that the plane ended at the Indian Ocean. Innalillahi wainna ilaihi rojiun (Surely we belong to Allah and to Him shall we return). May all of our brothers and sisters rest in peace. I pray for all their families to stay strong and may the force be with them Insyaallah.

Really i could not imagine how it was like to be in the plane. Allahuakbar. I remember when i was on the plane with the kids to go to Mecca, we had such a turbulence. To extend that the stewardess came to us many times asking me to hold my 4 months baby, Aula, instead of putting her in the bassinet. Allahuakbar mmg takut. I was in fact did not sleep through out the 8 hours long journey. My eyes always on my kids and my hands holding daddy’s hands tightly everytime the plane seems to go through turbulence.

But Alhamdulillah everything went well of course. But seriously i could not imagine. Dah lah ada infants on the plane, newly wedd pon ada …. Orang tua pon ada…Sigh kesiannya. One of my neighbour was also on the plane.. Bro Junaidi Kasim, one of the cabin crew.. Allahuakbar the whole neighbourhood is mourning.. At the same time never stop giving morale support to the family. Alhamdulillah that we have such warm hearted neighbours.. Sabar la wahai jiran ku, sungguh Allah bersama orang yang sabar.

May Allah strengthen our hearts and hold on to His promise. Allah never burden someone more than they could. We can do this together if we hold onto His promises, insyaAllah we can go through this together as a muslim and nation ameen. Lets pray everybody is strong and we are on the right path. Lets istighfar and come back to Him. Ameen.

We Meet Again

When i was in high school, i was taught of how to say “uhibbuki fillah” everytime i see my friends. After jamaah prayer, after usrah in school, we always say that… Honestly, i dont understand why the seniors asked me to do that.. but of cos i follow and keep searching the hikmah of saying that. I still remember my good friend, Hajar Jamal used to hold my hands tight, and looked right into my eyes and said “Wiaam, uhibbukifillah..abadan abada” .. aku terkedu, those words go straight into my heart. My reaction that time was Ā “woo… that is serious..” ahhaa.. :p (i was notty back then really hihih)

Yes, it is that serious when u say things from your heart. When you do things lillahitaala. and the effect is so powerful. Such friendship brotherhood sisterhood or whatever you wanna call it, it last long.. such friends sister or brothers, you do not need them to be in front of your eyes all the time but enough to know that you always have them and they always have you in their hearts. What does that mean? It means you always in their prayers InsyaAllah and as you remember them, they will remember you at the same time. and when u almost forget about them, you will see them on the very right time..

I used to cry because I thought I would lose my brother when he decided to quit as an analyst. That was more than 2 years kot. Now i followed his step and quit. We both quit without any proper plan in place. And previously i met him at KLCC. It was so random. We both so happy for long time we didnt see each other. Allahuakbar hati aku terus bertahmid. Alhamdulillah jodoh kami masih panjang. The same brother also was the one who become the “bridge” between me and my long lost Kak Hainey. It was so shocking when my bro told me saying that he met my sister. Ikutkan it is impossible for them to know each other but Allah was so great that three of us met in one circle. FYI i didnt see my kakak since we finished school but i know both of us missing each other. In the very same circle all of us know my long lost schoolmate Mardziah. Allahuakbar indahnya ukhwah berlandaskan cintaNya..

Di sewaktu aku buntu Allah datangkan mereka memberi semangat. Di sewaktu Allah menutupkan satu pintu rezeki buat aku,Allah membuka beberapa pintu yang lain. Yang jauh lebih baik. Semoga Allah memberkati usaha kami dalam mengikut ajaranNya dan Sunnah kekasihNya. Ameen.

>

20140324-124759.jpg

Till then i see you insyaAllah;

Moving out of my comfort zone

Indeed what Allah planned is the best and in fact He is the best planner. Cukup cantik perjalanan hidup aku akhir akhir ini. Apa yang terjadi memerlukan akal dan mata hati yang cukup tajam untuk aku memahami hikmah di sebalik yang terjadi.Alhamdulillah ujian itu tanda Dia sayangkan hambaNya.

I am no more in finance industry. I am now in fact in oil and gas industry. Totally new for me indeed. I have to start from the very beginning. Well insyaAllah daddy will help me along the way kan? Insyaallah. Im happy with my life now alhamdulillah. First i have more time with family kids and hubby. I dont need to think about my reports anymore when i am with family. I dont need to look at my bb during the weekends. I wont have Monday blues anymore. Heheheh Alhamdulillah. So how is my life now? Heheh u really wanna know? Heheh while waiting for a new office open, i am now with hubby…after send the kids off to school, i have bfast with daddy , will follow him to some meetings, will join if i wish to and will not if i have other meetings heheheh. In the morning we both will go to any masjeed for dhuha and recitation or usrah if any. Then proceed for any meeting then lunch then meeting then high tea then meeting and pick kids up at the end of the day. Syiok tak? Hahaha what a life alhamdulillah….

Sounds cool gile kan? Somewhere there trust me i do struggle to think how can we manage our finance soon? What does that mean? I need income! Heheheheheh but what i am going through right now , i know Allah is with me. Very close. Very very close..

And when My servants ask you, [O Muhammad], concerning Me – indeed I am near. I respond to the invocation of the supplicant when he calls upon Me. So let them respond to Me [by obedience] and believe in Me that they may be [rightly] guided.[2:186]

…Yes in fact i have made doa during tawaf saying that if it is going to be hard for me to spread Islam even an ayah in my company, show me the way….i asked Allah for a protection from those who are zalim.. And yes now Allah has showed me the way out. Allah heard me … Allahuakbar. Thank you Allah…. Thank you for making it easy for me….

To actually quit from my previous job without a proper plan is really a test. Things happened in office really brought me down to the lowest point ever. It was really hard when i cudnt tell my parents especially my dad that i changed my career path.i dont want them to be worried i dont want them to lose confident in me. Therefore, i have to work hard and prove that i can be in oil and gas business just like others. What make a person successful is their faith in Allah and yes insyaAllah this is the answer from Allah.

Oh Allah, am now out of my comfort zone. Bless me and my family show me the right path to be ur true da’ie.. Guide me oh Allah … Protect me oh Allah.. Make it easy for me oh Allah. Forgive me ohAllah… Indeed i have been zulm to myself all this while. Allahummasolli ala muhammad.. Ameen..

Till then …

Redirected

“As i look back on my life, i realise that everytime i thought i was being rejected from something good, i was actually being re-directed to something better. You must convince your heart that whatever Allah has decreed is something appropriate and most beneficial for you”

20140320-050521.jpg